0580d976c9663d24d53ebe1083ef6f31dbf28fbe

För att dina webbsidors innehåll ska upptäckas och indexeras av Googles sökrobotar krävs ingående länkar som leder till just dessa sidor. Länkar i flash, java, iframes etc kan vara svårt för sökrobotar att följa, så en god idé är att kravställa att er webbplats länkar är i HTML och inte i någon av ovan nämnda tekniker.

Att jobba med fler kanaler än er egen webbplats ger möjlighet att skapa länkkraft till ert innehåll från fler än en källa. Försök även uppmuntra samarbetspartners, återförsäljare eller kunder att länka till ert innehåll då det främjar er position i sökresultaten ytterligare.

Rekommendation för sökoptimerade länkar:
- Var så beskrivande som möjligt i länktexten så att sökmotorer och besökare förstår vad sidan länken pekar till innehåller .
- Försök få med sökorden som är utvalda för webbsidan som länken pekar mot.
- Försök sprida länkkraften över hela webbplatsen så inte alla länkar leder till startsidan. (Detta gör att rätt landningssida rankar mot rätt sökord och att besökare slipper leta sig fram till rätt sida på egen hand).

Tips! Exempel på en dålig länk (ur ett SEO-perspektiv) ser ut så härEn bättre länk beskriver att den leder till Dailybits där du kan prenumerera på över 58 utbildande kurser direkt i mailen.