301c872c7fba2dcc0ebeb57fc6162a2b3cd480b5

”När de hade sex det var hon alltid lite orolig för att det skulle göra ont och ofta gjorde de också det. Det berodde på att hon spände sig och att hon inte blev tillräckligt våt. Hon ville egentligen att det skulle funka. Hon undrade om de verkligen var menade för varann.”    

Historien ovan är ganska typisk och är ett exempel på när man kan använda det biopsykosociala perspektivet för att få en bättre förståelse för en situation. Kvinnan i exemplet kan ha varit med om ett tillfälle när sex inte känts sådär bra som hon hade hoppats. Hon kan ha fått ont under ett samlag vilket kan ha gjort att hon nu är orolig över att det ska kännas likadant nästa gång. Just oro har en tendens att stänga ute det sköna som intim beröring kan ge. De smekningar hon sedan får, kan då fungera som en varningssignal för att hon snart kommer att få sådär ont igen vilket kanske leder till att hon blir spänd. En oskön upplevelse har gjort att synen på intima situationer leder till negativa tankar och i slutändan, tvivel på relationen.    

---
Tack för att du går min kurs! Om du har en vän, kollega eller partner som du tror skulle uppskatta kursen så får du mer än gärna tipsa denne om kursen. Du kan exempelvis vidarebefordra detta mejl eller klicka på “share” här nedan.

Tack!