E460f678b46c3a302dcb9cdb0478a2c7de14c039

När en rekryterare letar efter intressanta kandidater för ett visst jobb så går han eller hon med stor säkerhet in på Google och skriver in de sökord eller nyckelord som motsvarar det aktuella jobbet. Troligtvis skriver han eller hon vad jobbet handlar om och var det ska utföras.


Hur hamnar man då långt upp på Googlesök? Jo, när du skriver på nätet ska du se till


  • Att du har med dina viktigaste sökord i din rubrik

  • Att du upprepar dina viktigaste sökord i början av den text som du skriver

  • Att sidan består av unik text som innehåller dina sökord lagom mycket

  • Dessutom kan du se till att bilder och länkar till andra sidor även innehåller dina sökord

När du skriver på nätet så skriver du för både levande läsare och för sökordsrobotar. Robotarna läser med hjälp av sinnrika algoritmer miljontals hemsidor, bloggar och sociala nätverk som Facebook, LinkedIn, Twitter m.m. När robotarna hittar sidor med intressant innehåll ur en viss synpunkt placeras dessa sidor högt upp i Google.

Om en arbetsgivare söker efter en noggrann och erfaren kvalitetschef så söker man på ord som ”Kvalitetschef”, ”kvalitet”, ”ISO 9000”, ”Kvalitetssystem”, osv. Om jag söker en administrativ assistent så söker jag på ord som ”Administratör”, ”Administrativ assistent”, ”Assistent”, ”Sekreterare”, ”bokföring”, ”fakturering”, osv.

Mer om sökord hittar du här.

Se till att du får med mellan tre och fem riktigt bra sökord så att en rekryterare hittar dig och du kan bli aktuell för det aktuella jobbet.


Uppgift

Skriv ner fem sökord som beskriver det jobb du vill ha.


Tror du att din profil på sociala medier och ditt CV är samma sak? Svaret på den frågan får du i morgondagens avsnitt.