581487baf1951f09efed163b59e7fee6fbcd3aae

Jag utgår ifrån att du redan har ett konto på Facebook för det har de flesta. Om inte – skapa ett konto nu. Det är enkelt och gratis.

Börja med att berätta för dina Facebook-vänner att du vill skaffa ett nytt jobb, vad du vill jobba med och vilka företag eller organisationer som kan vara aktuella. Fråga om någon känner någon kontaktperson eller har andra råd eller tips.

Följ de företag som är intressanta för dig och kolla råd från karriärexperter. Följ företagens Facebook-sidor, abonnera på företagens nyhetsbrev och koppla på RSS-flöden från deras hemsidor. Försök få fram de viktigaste beslutsfattarna på de intressantaste företagen och se om du kan följa dessa personer på Facebook.

På din egen sida kan besökare klicka på ”Om” och där kan man se din profil. Skriv där så att din profil ger en seriös och korrekt beskrivning av dig. Om du har en profil på LinkedIn och en annan på Twitter så gäller det att du samordnar dessa så att de ger likartade bilder av dig som person.

Lägg upp en bra bild av dig själv. På Facebook kan du lägga upp en mindre kvadratisk bild av dig själv, t.ex. ditt ansikte, och en annan som är betydligt större som kan visa dig i ett sammanhang som du vill förknippas med som t.ex. inredare, festfixare, underhållare eller vad det nu är som du gillar och eftersträvar.

Lägg upp sådana bilder i ditt fotoalbum på Facebook som du vill bli förknippad med för ett nytt jobb.

Lägg in din mejladress och en länk till din LinkedInprofil på din Facebooksida. Då blir det lättare att nå dig.Uppgift

Gå in på Facebook och kolla att du följer ovanstående punkter.I morgon ägnar vi oss åt Twitter.