51ab986837a252c2c06b4e8acfbd6f4e113ba843

Skrivna artiklar med bilder hamnar högre på Google än artiklar utan bilder. Sökmotorerna läser t.o.m. text som finns inlagda på bilderna. Det är den huvudsakliga anledningen till att Instagram, SlideShare och Youtube, som helt bygger på bilder, filmer och grafik, växer med hög fart.Instagram

Instagram är tänkt att vara en lika snabb form som Twitter med den skillnaden att den kanalen i första hand är baserad på bilder. Eftersom både läsare och sökmotorer älskar bilder så är det inte konstigt att Instagram nu gått om Twitter om man räknar antalet användare.

Det är lätt för dig att använda dig av Instagram. Det är bara att ta upp din IPhone eller IPad och ta en bild av något du tycker är intressant och lägga upp den på Instagram. Vill du ha ett jobb som inredare, artist, florist eller har ett annat sådant intresse som är tacksamt ur bildsynpunkt så är detta naturligtvis en viktig kanal.

Vill du inte ta egna bilder av någon anledning så kan du publicera bilder som du köpt publiceringsrätten till. Du kan köpa bild för bild eller betala för ett abonnemang som ger dig rätten att ladda ner ett visst antal bilder. Om du går in på någon av följande sajter så hittar du tusentals bilder sorterade under olika kategorier som är av hög kvalitet.

Free Images

Everystockphoto

iStock


Uppgift

Gå in på Instagram, Slideshare och Youtube och leta efter bra presentationer från personer som söker nytt jobb.


Ytterligare en intressant möjlighet är SlideShare. Det handlar morgondagens kursavsnitt om.