D3e31b3a9d21f203974f1be4136631ee30d5ac19  1. Börja med att formulera eller kontrollera din profil på LinkedIn. Om din LinkedInprofil inte syns så bra vid en Google-sökning och du vill att den ska klättra högre upp på första sidan så handlar det om att använda rätt sökord på ett bra sätt.

  2. Lägg in lagom mycket information om dig själv i din profil. Ju mer du lägger in desto större chans att Google hittar något intressant om dig. Samtidigt bör du inte skrämma bort dina besökare med alltför mycket text.

  3. Om du tror att du har nytta av det så kan du ha din profiltext på både svenska och engelska. Då blir du sökbar på båda språken.

  4. Tala sanning – ljug aldrig i din LinkedInprofil! Däremot kan du betona sådan information som är direkt nyttig i samband med att du vill skaffa dig ett nytt jobb och tona ner annat.

  5. Använd gärna dina viktigaste sökord flera gånger. Då blir du ännu intressantare för sökmotorerna.

  6. Du bör lägga in många länkar till andra webbsidor där du finns med på olika sätt som stärker dina chanser att skaffa ett nytt jobb. Det kan vara artiklar som du eller andra skrivit som handlar om sammanhang där du är eller har varit aktiv.

Det här var sex grundläggande steg. Här hittar du 16 stegUppgift

Vi har tidigare pratat om dina viktigaste sökord. Kolla om du nu med nya insikter om Linkedin bör ändra eller förbättra dina sökord.Vi går vidare med din egen sajt i morgondagens avsnitt.