35beb23e2e32ea9af6f522b1cf51a9c30537b769

Det är alltid lättare att sälja något till en tidigare kund än till en ny.  Därför är dina tidigare och befintliga kunder dina allra viktigaste kunder.

Här kommer några tips om hur du håller en löpande kontakt med dina kunder:

1.      Gör alla uppföljningar snabbt! När du i ett telefonsamtal, vid en lunch eller i ett mingel fått en fråga eller ett tips om att ta reda på något. Följ upp och återkom med ett svar så snart du kan!

2.      Skicka kopior eller särtryck av intressanta artiklar, tips om kommande radio- eller TV-program, tips om kommande seminarier eller konferenser eller intressanta webbsidor som berör ditt och din kontaktpersons intresseområden. Har du själv skrivit en artikel så är det självklart att du skickar särtryck av denna till dina kontakter.

3.      Tala om resultat, inte tjänster! Det är resultatet för kunden som räknas. Hur mycket tid och pengar kan kunden spara på att anlita ditt företag? Betona nyttan och kvaliteten för uppdragsgivaren.

4.      Var inte rädd för att avsluta ett samtal med en obesvarad fråga. Försök inte vara duktig genom att lösa alla problem på en gång. En obesvarad fråga ger anledning för dig att återkomma: ”Jag har funderat på det vi pratade om i går och har följande förslag till lösning…!”

Vill du lära dig ha 40 tips hur du skaffar kunder gratis? Här är länken  http://webb-kurs.se/40-satt-att-skaffa-kunder-gratis/

I nästa avsnitt tar vi upp hur du skriver offerter som ger uppdrag.

Hej då,

Holger