23c9d0c5190f568f717e69f3df2cb9c19cd2fb1b

Ikea effect

Effekten påminner om endowment effekten, men relaterar specifkt till saker vi själva har gjort. Även om insatsen är relativt begränsad, som att montera ihop en Ikea-möbel, eller om resultatet är tveksamt, så värderar vi det vi skapat själva högre. Det finns nog få personer som är så nöjda med sin bokhylla hemma som de som själva har monterat den.

Här kan du stöta på tankefelet


  • “Skapa din egna spellista” och “bygg din egna profil” får oss att investera i en tjänst (så som Spotify) vilket gör det svårare för oss att överge den.

  • “Personifiera ditt val”, kan handla om något så enkelt som att man får välja färg eller något specifikt attribut vilket triggar Ikea-effekten.

Så undviker du tankefelet

Bortse från tiden du lagt ner på att skapa spellistan eller på att sätta ihop bokhyllan. Skulle tjänsten eller prylen vara lika värdefull om den hade levererats så här?

 

Loss aversion

Människor är mer benägna att undvika en förlust, jämfört med att få en vinst. Vissa studier visar att en förlust av en summa pengar är dubbelt så smärtsam som den upplevda njutning som vinsten av motsvarande summa ger. Förluster svider helt enkelt dubbelt så mycket som vinster smakar, vilket gör att vi exempelvis drar oss för att sälja en aktie som ligger under värdet vi köpte den för.

Här kan du stöta på tankefelet


  • Rabattkuponger med ett utgångsdatum

  • Produkter som kommer i limiterad upplaga

Så undviker du tankefelet

Fokusera på dina faktiska behov snarare än på känslan av att potentiellt gå miste om en bra deal.