Ee5a1a1342162ff4fc188dbcfdd67fb1a5b5806c

Jag ligger i min säng, det är fredagkväll och klockan börjar närma sig åtta. Det är knäpptyst så när som på trafiken utanför och smattrandet på mina tangenter. Ibland tycker jag om tystnaden men ikväll känner jag hur en del av mig börjar klättra på väggarna och gärna skulle sätta igång både tv och musik för att fylla upp tystnaden. När jag vill fylla tystnaden är det nästan alltid för att blockera tankar att få träda fram, jag känner igen de så väl.

I tystnad tvingas man möta sig själv, utan det ständiga brusets distraktion blir tankarna som vi annars skjuter undan högljudda. Inga ljud men miljoner tankar. Hos många uppstår det en oro i tystnad.

Jag hade en period då jag såg till att jag aldrig var ensam, aldrig mötte tystnaden. Jag skyllde på rastlöshet och kastade mig in i hektiska aktiviteter, begravde mig i arbete, var ständigt omkring folk och sov med tvn igång om nätterna för att överrösta tankarna. Jag gjorde vad som helst för att slippa möta mitt inre, jag var livrädd för vad som skulle hända. 

Efter att ha spenderat nästan ett halvår på detta sätt åkte jag till Australien och mötte mig själv. Det tog lång tid och mycket energi att möta alla känslor som jag så länge tryckt undan. Jag insåg att jag inte kan trolla bort tankar, att det enda sättet att komma vidare är att våga möta dem.

Sedan jag har blivit bättre vän med tystnaden har den även kommit att bli en fantastisk plats. När jag har mött mina tankar och kommit till härlig tystnad så finns de ingen bättre lekplats. Tystnaden har blivit en inspirationskälla, så mycket kan uppstå ur intet. I tystnaden kan jag hitta saker som jag inte hade någon aning om fanns, blockeringar kan lösas upp och djupa insikter kan träda fram.

De kommande dagarna uppmanar jag dig att ta dig tid att bara sitta ner och inte göra någonting. Sök upp tystnaden och se vad som händer. Vilka tankar dyker upp? Ha inte bråttom och försök att inte döma det som kommer fram, observera och känn. 

Undvik att fly ifrån dig själv. Sträva efter att möta dig själv, känna dig själv, acceptera dig själv och älska dig själv. Allting som inte upplevs skjuts bara fram och leder ofta till fortsatt lidande.

"The quieter you become the more you hear." - Ram Dass

Stora glädjekramar, 
Elin
Vill du bära en påminnelse kring din arm och i din plånbok?
Swisha 25 riksdaler med din adress till 0727037289 så skickar jag ett armband och visitkort hem till dig!