Aecd95792c85f318b3de33b7dcead9d399fc6cbe

Vi har oftast så mycket prylar hemma. Det är kläder som inte passar längre, den förra mobiltelefonen och en flyttkartong som vi satte i förrådet vid flytten men aldrig öppnat (och uppenbarligen inte saknar). Ge dem till välgörenhet!
Alla har vi sett insamlingsstationerna för kläder, men det går lika bra att skänka prylar:


  • Myrorna tar emot både kläder och t.ex. skor, porslin och böcker runt om i hela Sverige. Klicka här för att hitta din närmsta butik eller insamlingsstation. Allting du skänker säljs i butikerna vilket sparar på miljön, medan överskottet går till Frälsningsarméns behandlingshem och härbärgen.  • Om du har en gammal mobiltelefon kan du enkelt sälja den hos Pantaluren och skänka hela summan till välgörenhet. Du registrerar din telefon, bestämmer hur mycket av betalningen du vill skänka till välgörenhet och får snabbt ett returkuvert hemskickat. Om du har en Android-telefon raderar de t.o.m. innehållet i telefonen åt dig! Eller så kan du skänka mobiltelefonen (endast operatörsolåsta smartphones) till nyanlända flyktingar via RefugeePhones. Verkligen ett enkelt och smart sätt att hjälpa både miljön och välgörenhet!

  • Även din dator och alla prylarna som hänger ihop med den går att skänka! ComputerAid Sweden tar emot datorer, tangentbord, skrivare o.s.v. från både privatpersoner och företag och vidarebefordrar dem till välgörenhetsprojekt runt om i världen!

  • Glöm inte dina pantburkar och pantflaskor. De flesta matvaruaffärer har idag pantautomater där man kan skänka panten till välgörenhet. 

Så rota fram något ur garderoben (nej, du behöver inte storstäda)! Skönt med lite mer plats hemma, bra för miljön och ännu ett bidrag till välgörenhet!