61d4b5a54002209163c93e77c1acb3f49127f029

Hej!


Varmt välkommen till denna 10 dagars introduktionskurs till mindfulnessträning.

I denna kurs kommer du lära dig mer om dig själv och hur du genom mindfulnessträning kan utveckla din förmåga att hantera stress såväl som besvärliga tankar och känslor. Dessutom kommer du få ta del av spännande forskning och mindfulnessövningar som du enkelt gör i vardagen.


Jag som håller denna kursen heter Albin Hagberg Medin och jobbar som mindfulnessinstruktör i Göteborg. Jag har en examen i teknisk fysik från Chalmers och vandrade sedan vidare till Göteborgs Universitet där jag gick klart min utbildning som beteendevetare 2013. Vill du läsa mer om mig kan du göra det på vår hemsida.


Vad är då egentligen mindfulness? Denna fråga har många olika svar. Är du mer teoretiskt lagd så kan du kika på kursens onlinesida du finner här.


I denna kortkurs kan vi tänka på mindfulness som:


En metod för att upptäcka mer konstruktiva sätt att möta de utmaningar vi ställs inför i livet

Detta gör vi genom att träna vår uppmärksamhet och vår förmåga att fokusera såväl som att slappna av. Vi kan alltså se på mindfulness som en slags övning i fokuserad och samtidigt avslappnad uppmärksamhet.


Detta är alltså inte samma typ av uppmärksamhet som dina föräldrar eller lärare kanske tjatat på dig om när du var yngre. Detta är en uppmärksamhet vi utvecklar genom vårt engagemang tillsammans med ett slags öppet förhållningssätt.

Genom denna träning kommer du sakta men säkert få en ökad klarhet i dina tankar och känslor och utveckla förmågan att kunna ta klokare beslut, beslut som bygger på din egen medvetna erfarenhet snarare än som bara sker på autopilot.


Dagens mindfulnessövning


Dagens första övning,
hittar du här (ladda hem den eller lyssna direkt i mobilen


När du gör övningen, kom ihåg att den till skillnad från många andra övningar du tar dig an i livet faktiskt inte går att misslyckas med. Om du skulle känna mestadels obehag, rastlöshet, uttråkning eller somna under övningen så har du alltså uppmärksammat just precis det, obehag, rastlöshet eller trötthet.


Det finns heller inga fel eller rätt typ av tankar som kan dyka upp under övningen.

Mindfulnessträning handlar om att uppmärksamma tankar och känslor, utan att behöva försöka förändra dem eller byta ut dem.


Lycka till!